طرز تهیه باقلوای اردبیلی

به گزارش وبلاگ پلاک 9، برای تهیه خمیر باقلوا حتما از آرد درجه یک شیرینی پزی بهره ببرید که کاملا سبوسش گرفته شده باشد. اگر از آرد هایی که برای نانوایی ها استفاه می گردد، خمیر باقلوا را آماده کنید باقلوای با کیفیتی نخواهید داشت.

طرز تهیه باقلوای اردبیلی

باقلوا یکی از شیرینی های اصیل و سنتی ایرانی است که محبوبیت زیادی دارد، شاید باقلوا را به عنوان سوغاتی یزد بشناسید، ولی یکی از باقلوا های باکیفیت و خوشمزه ایرانی، باقلوای اردبیل است که با لایه های نازک خمیر و پودر گردو تهیه می گردد.

باقلوا در ایران به روش های مختلف طبخ می گردد، با وجودی که شاید اغلب شما تصور کنید که باقلوا شیرینی سوغاتی یزد است، ولی در شهر های دیگر ایران هم این شیرینی اصیل و سنتی خوشمزه با روش های متفاوتی طبخ می گردد. باقلوای اردبیل از روی هم قرار گرفتن چندین لایه خمیر نازک و پودر گردو تهیه می گردد که بسیار باکیفیت و خوشمزه است.

برای تهیه خمیر باقلوا حتما از آرد درجه یک شیرینی پزی بهره ببرید که کاملا سبوسش گرفته شده باشد. اگر از آرد هایی که برای نانوایی ها استفاه می گردد، خمیر باقلوا را آماده کنید باقلوای با کیفیتی نخواهید داشت.

تخم مرغ 3 عدد

شیر یا ماست 1 لیوان

روغن مایع 1 لیوان

بیکینگ پودر 1 بسته

آردگندم به میزان لازم

گردو نیم کیلو

کره 400 گرم

نشاسته 1کیلوگرم

پودر پسته (برای تزئین) 50 گرم

روغن مایع برای چرب کردن خمیر 1.5 لیوان

مواد لاز برای شربت باقلوا اردبیل

شکر 4 لیوان

آب 4.5 لیوان

لیموترش 2/1 عدد

برای تهیه باقلوای اردبیل اول باید خمیر باقلوا را آماده کنید.

برای تهیه خمیر باقلوای اردبیلی تخم مرغ، شیر، ماست و روغن مایع را هم بزنید تا یکدست گردد.

نیمی از آرد و بکینگ پودر را الک نموده به مواد اضافه کنید و مخلوط نمایید.

بقیه آرد را تا جایی اضافه کنید تا خمیر لطیفی حاصل گردد که به دست نمی چسبد.

روی خمیر را با دستمال مرطوب بپوشانید و چند دقیقه در دمای اتاق بگذارید استراحت کند.

خمیر را به 60 تکه میزان فندق تقسیم کنید، رویشان کمی پودر نشاسته بپاشید و با وردنه پهن کنید.

10 ورق خمیر را روی هم بچینید و دوباره با وردنه صافشان کنید تا نازک شوند.

دو عدد سینی 35 سانتی را چرب کنید و لایه اول خمیر را رویش پهن کنید و روی خمیر را چرب کنید و گردو بپاشید.

10 خمیر دیگر را به همان روش قبل به صورت یک ورقه خمیر نازک درآورید و دباره رویش را چرب نموده و گردو بپاشید.

لایه های خمیر را تا جایی که سینی پر گردد ادامه دهید.

بعد از پهن کردن آخرین لایه خمیر روی سینی، برش های یک سانتی روی خمیر بزنید.

کره را ذوب کنید و وقتی از حرارت افتاد روی خمیر بدهید.

حدود 45 دقیقه سینی باقلوا را در فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید تا بپزد و رویش طلایی گردد.

باقلوا را از فر در آورید و کناری بگذارید تا کاملا خنک گردد. سپس شربت را آماده کنید.

برای تهیه شربت باقلوا شکر و آب را مخلوط نموده و به جوش بیاورید تا غلیظ گردد سپس آب لیمو را اضافه کنید و بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید.

شربت را کنار بگذارید تا ولرم گردد و آرام آرام روی باقلوای سرد بریزید تا کاملا به خورد باقلوا برود.

منبع: ایسکانیوز

منبع: فرادید

به "طرز تهیه باقلوای اردبیلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه باقلوای اردبیلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید