طرز تهیه کلمپه خانگی

به گزارش وبلاگ پلاک 9، اگر به کرمان سفر نموده باشید، بعید است که طعم این شیرینی خرمایی، هنوز در خاطرتان نمانده باشد. کلمپه یکی از محبوب ترین شیرینی های کرمانی است که در سراسر ایران طرفدارانی را پیدا نموده. در ادامه مطلب طرز تهیه کلمپه خانگی را خواهید خواند.

طرز تهیه کلمپه خانگی

مواد لازم برای خمیر کلمپه

  • آرد 500 گرم
  • روغن جامد 250 گرم
  • ماست خامه ای 150 گرم
  • بکینگ پودر یک قاشق چای خوری
  • زرده تخم مرغ دو عدد
  • شکر 200 گرم
  • هل و وانیل یک قاشق مرباخوری

مواد لازم برای وسط کلمپه

  • خرمای بدون هسته 400 گرم
  • مغز گردوی خرد شده 200 گرم
  • هل، قلمفور و جوزهندی جمعا یک قاشق مرباخوری
  • بادیان و زنجبیل جمعا یک قاشق مرباخوری
  • پودر پسته برای تزیین به میزان لازم

طرز تهیه کلمپه

مرحله اول

ابتدا تخم مرغ ها را همراه با ماست، هل و وانیل خوب بزنید و سپس شکر را اضافه کنید و به زدن ادامه دهید. این مواد را به خوبی مخلوط کنید تا خمیر یکدستی حاصل گردد.

مرحله دوم

در ظرف دیگری آرد را همراه با بکینگ پودر الک کنید. سپس روغن جامدی که با محیط هم دما شده را اضافه نموده و خوب ورز دهید. وقتی خمیر روغنی شما آماده شد، ترکیب ماست و مواد دیگر را اضافه کنید و به ورز دادن ادامه دهید. سپس روی خمیر را بپوشانید و کنار بگذارید.

مرحله سوم

مغز گردو را ریز (نه له) کنید و مواد مورد احتیاج برای وسط کلمپه را مخلوط کنید.

مرحله چهارم

یک گلوله از خمیر بردارید و با انگشت داخل آن را گود کنید. سپس گلوله کوچکتری از مواد داخل خمیر را آماده کنید و در قسمت گود شده بگذارید. بار دیگر خمیر را گرد کنید و سپس به آرامی با کف دست روی آن را فشار داده و یک دایره صاف ایجاد کنید. مراقب باشید آنقدر به خمیر فشار نیاورید که مواد داخلی بیرون بزنند.

اگر فکر می کنید این روش برایتان سخت است، با یک لیوان خمیر را قالب بزنید، داخلش یک قاشق از ترکیب خرما را قرار دهید و رویش یک لایه دیگر از خمیری که قالب زده اید را بگذارید. سپس دور دو خمیر را با انگشت فشار دهید و مثل قطاب بپیچید. در آخر هم با مهر کلمپه مواد را به هم بچسبانید و روی کلمپه طرح سنتی آن را بیندازید.

مرحله ششم

با مهر کلمپه روی هر یک از آنها طرح بیندازید.سپس کمی پودر پسته را روی آن بپاشید. می توانید روی کلمپه ها را با برس زعفران آب شده بکشید تا خوش رنگ تر شوند.

مرحله هفتم

بعد از آماده شدن شیرینی ها با یاری طرز تهیه کلمپه که با شما در میان گذاشتیم، آنها را در سینی فر بچینید و در فری که با دمای 170 درجه سانتی گراد گرم شده بگذارید. کلمپه شما بعد از 15 دقیقه آماده خواهد بود.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه کلمپه خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کلمپه خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید