طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی

به گزارش وبلاگ پلاک 9، ته چین مرغ از جمله غذاهای مورد پسند ایرانیان است که دستور پخت های متنوعی برای آن ارائه شده است. رنگ زیبا و عطر فوق العاده زعفران، زرشک قرمز و ته دیگ را می توان با استفاده از طرز تهیه ته چین مرغ خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی ایجاد کرد. با این حال یکی از پرطرفدارترین طرز تهیه ته چین مرغ، طبخ بدون فر است. برای تهیه این غذای خوش مزه، علاوه بر برنج و مرغ، به تخم مرغ، ماست و زعفران هم نیاز است. در این مقاله از بلاگ خبرنگاران طرز تهیه ته چین مرغمجلسی با روش پخت در فر و قابلمه را بررسی خواهیم کرد.

طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی

طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی در قابلمه

مواد لازم در طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر

  • برنج 2 پیمانه
  • تخم مرغ 2 عدد
  • زرشک خشک 1/2 پیمانه
  • ماست ساده 1/2 پیمانه
  • کره 2 قاشق غذاخوری
  • روغن 1/4 پیمانه
  • زعفران 4 قاشق غذاخوری
  • سینه مرغ بدون استخوان 1 تکه
  • پیاز 1 عدد
  • خلال بادام 2 قاشق غذاخوری
  • خلال پسته 2 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه به اندازه لازم
  • نمک و فلفل به اندازه لازم

طرز تهیه ته چین مرغ با طعمی عالی

اگر تصمیم به طبخ این غذای عالی گرفته اید، باید توجه داشته باشید که مدت زمان مور نیاز برای آماده سازی مواد اولیه 30 دقیقه است و پس از آن باتوجه به طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی همراه با نکات طلایی، 1 ساعت زمان لازم است تا غذا به طور کامل آماده سرو شود.

  1. در شروع کار، زرشک ها را به مدت 1 ساعت خیس کنید. پس از آن برای طبخ مرغ، ابتدا 1 عدد پیاز کوچک را برش بزنید و سپس سینه مرغ بدون استخوان را همراه با پیاز، 1 لیوان آب، نمک، فلفل و زردچوبه روی حرارت ملایم قرار دهید و تا زمانی که آب آن تبخیر نشده است، صبر کنید.
  2. 2 پیمانه برنج را به خوبی بشویید تا زمانی که آب آن شفاف شود. سپس آن را به یک قابلمه بزرگ پر از آب منتقل کنید. اندازهی نمک اضافه کنید و سپس با کمی صبر، اجازه دهید تا برنج آماده شود. پس از جوش آمدن آب، برنج را آب کش کنید و به آن استراحت دهید.
  3. در یک کاسه ماست، زرده تخم مرغ و زعفران حل شده در آب را با هم مخلوط و سپس برنج را به مخلوط فوق اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  4. 3 قاشق غذاخوری روغن داخل قابلمه بریزید و نیمی از برنج آب کشی شده را به قابلمه منتقل کنید. برای لایه اول، تکه های مرغ را روی برنج بچینید؛ سپس یک لایه مرغ را با به جای مانده برنج بپوشانید و به جای مانده زعفران را همراه با 2 قاشق غذاخوری روغن یا کره ذوب شده روی برنج بریزید.
  5. در این قسمت، باید قابلمه را روی شعله میانه و مستقیم قرار دهید و در قابلمه را ببندید. تا زمانی که ته چین بخار کند، کمی صبر و سپس اندازه حرارت را کم کنید و اجازه دهید غذا 1 ساعت دیگر هم روی حرارت بماند تا ته دیگ آن تشکیل شود. در نهایت می توانید آن را با خلال پسته، بادام و کمی زرشک تزیین کنید.
حتما بخوانید: روش پخت ماکارونی با مرغ خوشمزه

طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی در فر

مواد لازم در طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر

  • برنج 3 پیمانه
  • سینه مرغ بدون استخوان 1 تکه
  • زرده تخم مرغ 2 عدد
  • گلاب 1 پیمانه
  • پیاز 1 عدد
  • ماست پرچرب 1 پیمانه
  • کره 50 گرم
  • زرشک 100 گرم
  • روغن در صورت نیاز
  • پودر قند 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم نموده 1 قاشق غذاخوری
  • خلال پسته و پودر دارچین به اندازه لازم
  • نمک، فلفل، و زردچوبه به اندازه لازم

طرز تهیه ته چین مرغ در 2 ساعت

  1. در این روش برای 4 نفر، ابتدا سینه مرغ را با پیاز، اندازهی زردچوبه و چند لیوان آب بپزید و پس از خنک شدن سینه مرغ ، آن ها را ریش ریش کنید.
  2. برنج را 30 دقیقه خیس کنید و پس از آن در قابلمه ای مناسب، با نمک، یک قاشق غذاخوری روغن و چند لیوان آب بپزید. تا زمان جوش آمدن آب صبر کنید و پس از آب کشی، آن را کنار بگذارید.
  3. درون یک تابه، کمی روغن بریزید و پس از داغ شدن روغن، سینه مرغ را به همراه نمک، فلفل سیاه و دارچین کمی تفت دهید. در این مرحله از طرز تهیه ته چین مرغ، می توانید اندازهی زرشک هم به سینه مرغ اضافه کنید.
  4. در مرحله بعد زرشک هایی را که از 1 ساعت قبل خیس خورده اند، با پودر قند و اندازهی روغن تفت دهید و کنار بگذارید. در یک کاسه، زرده تخم مرغ، زعفران دم نموده و گلاب را مخلوط کنید و به خوبی هم بزنید. در آخر ماست را اضافه کنید و آن ها را دوباره هم بزنید.
  5. برنج آب کشی شده را به کاسه اضافه و با سایر مواد مخلوط کنید. یک ظرف مناسب انتخاب و به خوبی دیواره های آن را چرب کنید. نیمی از برنج را درون ظرف بریزید و با پشت قاشق سطح برنج را صاف کنید.
  6. پس از آن مرغ و زرشک های شیرین شده را اضافه کنید و در آخر به جای مانده برنج را در ظرف قرار دهید. کره را به صورت تکه های کوچک برش بزنید و هر کدام را روی قسمت های مختلف ته چین مرغ قرار دهید تا طعم آن لذیذتر شود.
  7. ظرف را با فویل بپوشانید و آن را به مدت 1 ساعت با حرارت 180 درجه سانتی گراد در فر بگذارید. اجازه دهید ته چین مرغ 1 ساعت با دمای 170 تا 175 درجه سانتی گراد داخل فر پخته شود. در سرانجام کار، ته چین مرغ ایرانی چشم نواز و خوش مزه خود را با زرشک های شیرین، تزئین و سرو کنید.
حتما بخوانید: طرز تهیه ناگت مرغ

دلایل وا رفتن ته چین

یکی از دلایل اصلی که ته چین یک غذای هیجان انگیز به شمار میرود، علاوه بر طعم بی نظیر آن، شکل قالبی ته چین است. حال فکرش را کنید بعد از آن که کلی برای درست کردن این غذا زحمت کشیده اید، در سرانجام کار با یک ته چین وارفته و بی شکل روبه رو شوید. این صحنه مثل تیری ست که در قلب شما فرو می رود.

اگر نمی خواهید با این صحنه دلخراش روبرو شوید، بهتر است چند نکته را بدانید. در ادامه شما را با برخی از دلایل وا رفتن ته چین آشنا می کنیم که احتمالا می تواند به شما کمک کند.

  • اندازه تخم مرغ نباید نسبت به برنج و ماست کم باشد.
  • قبل از این که مواد را به داخل قابلمه منتقل کنید، باید به اندازه کافی در کف قابلمه روغن بریزید.
  • با استفاده از یک کفگیر، مواد داخل قابلمه را کمی فشار دهید تا به هم بچسبند. مواد را بیش از اندازه فشار ندهید.
  • قابلمه را خیلی زود از روی حرارت برندارید.
حتما بخوانید: دلایل وا رفتن ته چین و راهکار آن ها

دلایل بوی بد ته چین و رفع آن

دلایل بوی بد ته چین و رفع آن یکی از دغدغه های افرادی ست که دوست دارند این غذای خوشمزه را درست کنند. فکرش را کنید یک ته چین قالبی بی نظیر درست نموده اید که هرکس آن را می بیند عاشق و شیفته آن می شود؛ اما وقتی یک لقمه از آن را در دهان می گذارید، بوی بد آن شما را غافلگیر می کند.

علت اصلی بوی بد ته چین مربوط به مرغ است؛ اگرچه تخم مرغ هم می تواند باعث این اتفاق شود. برای جلوگیری از بوی بد ته چین، احتمالا راهکارهای زیر می توانند به شما کمک کنند.

  • قبل از پختن مرغ می توانید آن را به مدت 30 دقیقه در مخلوط آبلیمو، سرکه و زردچوبه قرار دهید.
  • وقتی می خواهید مرغ را بپزید، در کنار پیاز می توانید از هویج، ساقه کرفس و سیب استفاده و بعد از پخت آن ها را جدا کنید؛ همچنین استفاده از ادویه هایی مثل دارچین، زنجبیل، میخک و رزماری هم ایده خوبی به نظر می رسد. در مصرف ادویه زیاده روی نکنید.
  • شما همچنین می توانید برای پختن مرغ این مواد را به آن اضافه کنید: فلفل دلمه ای سبز، پیاز، لیمو تازه، آویشن، فلفل، نمک و زعفران حل شده.
  • کف ایجادشده روی مرغ را بردارید.
  • مرغ را به اندازه کافی بپزید. در نظر داشته باشید که مرغ را با آب زیاد نپزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • اضافه کردن اندازهی فلفل سیاه به تخم مرغ ها می تواند به از بین بردن بوی آن ها کمک کند.

فواید و خواص ته چین مرغ

  • ته چین مرغ به لطف داشتن آهن، اسیدفولیک و ویتامین B12 در سلامت زنان باردار و نوزادان آن ها نقش حیاتی دارد. همچنین این غذای لذیذ دارای پروتئین بالایی ست؛ بنابراین باعث افزایش توده عضلانی و بهبود انرژی می شود.
  • به علت اندازه بالای آهن در ته چین مرغ، به تولید گلبول های قرمز کمک و از کم خونی و ریزش مو جلوگیری می کند.
  • ته چین مرغ طلایی رنگ سرشار از منیزیم است که در تولید پروتئین، تنظیم فعالیت و حفظ عملکرد عصبی و کنترل فشار خون نقش حیاتی دارد. مواد معدنی دیگر موجود در این غذا مانند کلسیم و فسفر برای استخوان ها و دندان ها مفید است و به شما در جلوگیری از پوکی استخوان کمک می کند.
  • همچنین ته چین مرغ در بهبود سیستم قلبی عروقی موثر است و تاثیر بسزایی در زیبایی پوست دارد.
  • ته چین مرغ به تقویت بینایی و جلوگیری از بیماری شبکیه یا ماکولا کمک می کند. این ماده غذایی به علت وجود ویتامین های A، C و E به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند؛ بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری های مختلف ایمن می کند.

نکات طلایی در طرز تهیه ته چین مرغ

  • برای طبخ ته چین مرغ روی گاز می توانید از زودپز هم استفاده کنید.
  • برای تهیه ته چین مرغ در فر، ظرف تان را خوب چرب کنید تا از چسبیدن مواد ته چین مرغ جلوگیری شود.
  • در صورت تمایل می توانید از بادام و پسته به همراه زرشک برای تزئین ته چین مرغ استفاده کنید.
  • زمانی برنج را برای آبکشی از روی حرارت بردارید، که هر دانهٔ برنج از وسط به راحتی به دو نیم بشکند.
  • هنگامی که روغن را به مواد پایه اضافه می کنید (مراجعه شود به مرحله 2 تهیه مواد پایه) آن را هم نزنید زیرا موجب چسبندگی مواد و کته ای شدن برنج می شود.
  • هنگام افزودن برنج به مواد پایه، دقت داشته باشید برنج آبکش شده، آب اضافی نداشته باشد.
  • اگر بر مواد میانی از ران مرغ استفاده می کنید، به علت دیرپَز بودن آن نسبت به سینه مرغ، حتماً قبلاً آن را آبپز یا بخارپز نموده سپس سرخ کنید.
  • برای اینکه غذا به صورت یک دست و زیبا از ظرف بیرون بیاید، اجازه دهید ظرف کمی سرد شده سپس آن را در دیس یا بشقاب موردنظر، برعکس کنید تا به راحتی جدا شود.
  • تفت دادن مرغ یک مرحله اختکمک ست، اما این کار باعث سفت و خشک شدن مرغ خواهد شد که به هیچ وجه توصیه نمی شود.
حتما بخوانید: 2 دستور پخت کوکو مرغ خوشمزه و مخصوص

با رعایت این موارد و پیروی از طرز تهیه ته چین مرغ، به راحتی یک غذای لذیذ و خوش مزه تهیه و برای مهمانانتان سرو کنید. ته چین مرغ ساده، غذایی خوشمزه و زیبا است که هم در منزل و هم در رستوران یافت می شود! اما دستور پخت آن بسیار آسان و برای همگان ممکن است. بنابراین از ظاهر شیک و لوکس این غذای سنتی لذیذ نترسید و سعی کنید با پیروی از دستورالعمل تفکیک شدهٔ فوق، آن را در منزل سَرو نموده و لحظات خوشی در کنار عزیزان خود ثبت کنید.

مواد لازم برای تهیه ته چین

مواد پایهبه اندازهمواد میانیبه اندازه
برنج

زرده تخم مرغ

زرشک

ماست

کره

لیوان

روغن

دَم نمودهٔ زعفران

نمک و فلفل

2 پیمانه

2 عدد

½ پیمانه

½ پیمانه

25 گرم

4 قاشق غذاخوری

¼ پیمانه

به اندازه دلخواه

سینه یا ران مرغ

پیاز

نمک، فلفل سیاه

دارچین

روغن سرخ کردنی

300 گرم

2 عدد میانه

به اندازه دلخواه

جدول ارزش غذایی ته چین مرغ ساده

کالری : 200 کیلوکالری

کربوهیدرات : 21.32 گرم

پروتئین : 9.88 گرم

چربی : 7.90 گرم

آب : 75 گرم

فیبر : -

ویتامین B1 0.04 میلی گرممنگنز 0.29 میلی گرم
ویتامین B2 0.08 میلی گرمسلنیم 7.15 میکروگرم
ویتامین B32.65 میلی گرمآهن 0.52 میلی گرم
ویتامین B4 35.56 میلی گرمکلسیم 17.57 میلی گرم
ویتامین B50.66 میلی گرمپتاسیم 98.27 میلی گرم
ویتامین B6 0.16 میلی گرمسدیم 396.42 میلی گرم
ویتامین C0.07 میلی گرمروی 0.93 میلی گرم
ویتامین A 10.33 میکروگرمفسفر91.26 میلی گرم
ویتامین D 0.11 میکروگرممنیزیم 17.13 میلی گرم
ویتامین E 2.28 میلی گرمکلسترول 42.30 گرم
ویتامین K1 میکروگرمقند 0.40 گرم
مس 0.05 میلی گرم
منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید