کمیته ویژه سرمایه گذاری میان اتاق های مشترک ایران و قطر تشکیل گردد

به گزارش وبلاگ پلاک 9، رئیس اتاق ایران، اعضاء هیات مدیره و اتاق مشترک ایران و قطر، نمایندگانی از کمیسیون های تخصصی، مدیران شرکت های صادراتی و تولیدی و فعالان مالی بخش خصوصی که در قالب هیاتی تجاری به قطر به سر می برند در همایش مشترک تجاری قطر و ایران در دوحه شرکت کردند. غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران در این همایش ضمن ارائه پیشنهاد هایی برای توسعه روابط دو کشور، تشکیل کمیته ویژه سرمایه گذاری میان اتاق های مشترک ایران و قطر و بعلاوه تدوین نقشه راه و برنامه عملیاتی برای افزایش تعاملات تجاری میان بخش های خصوصی دو کشور برای رسیدن به حجم مبادلات تجاری بیش از 2 میلیارد دلار در کوتاه مدت را از اقدامات مؤثر برای توسعه همکاری های دو کشور دانست.

کمیته ویژه سرمایه گذاری میان اتاق های مشترک ایران و قطر تشکیل گردد

غلامحسین شافعی حضور هیات تجاری ایرانی در قطر را بیانگر عزم و اراده واقعی دولت و بخش خصوصی ایران جهت توسعه مناسبات تجاری و مالی با قطر دانست و گفت: مهم ترین هدف هیات ایرانی از شرکت در این همایش آشنایی تجار دو کشور از قابلیت های یکدیگر و توسعه همکاری های مالی میان ایران و قطر است.

او با تأکید بر اینکه حجم روابط تجاری بین ایران و قطر به هیچ وجه با ظرفیت ها و امکانات دو کشور متناسب نیست گفت: این در حالی است که دو کشور با استفاده از موقعیت ها و ویژگی های منحصربه فرد خود مانند نزدیکی فاصله جغرافیایی و موقعیت استراتژیکی در منطقه، توان بالایی در توسعه تعاملات مالی دوجانبه با یکدیگر دارند.

رئیس اتاق ایران اضافه کرد: معتقدم اقتصاد دو کشور می تواند نقش مکمل با یکدیگر داشته باشد. در این راستا شناسایی مزیت های نسبی هر یک در تأمین نیازهای بازار مقابل یکی از راه های مناسب توسعه تجارت ایران و قطر بوده و این مساله در حال حاضر و با توجه به شرایط ایجاد شده، ضرورت بیشتری دارد.

شافعی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از منابع غنی طبیعی، موقعیت جغرافیایی و امکانات ترانزیتی، جمعیت جوان تحصیل نموده، رشد علمی قابل توجه، پیشرفت وسیع در عرصه های صنعتی و فناوری و بعلاوه قابلیت بالا در مدیریت بحران های مالی، شریک قابل اعتمادی برای قطر در همکاری مالی به ویژه در حوزه سرمایه گذاری و فراوری مشترک برای بازارهای داخلی، منطقه ای و فرامنطقه ای محسوب می گردد گفت: سرمایه گذاری در ایران نه تنها می تواند بازار 83 میلیون نفری ایران را تحت پوشش قرار دهد، بلکه با احتساب جمعیت کشورهای همجوار ایران، جمعیت بازار این منطقه به بیش از 400 میلیون نفر افزایش پیدا می نماید و سرمایه گذاران قطری می توانند برای بازاری به این وسعت برنامه ریزی نمایند. او ادامه داد: ایران نیز از سرمایه گذاران در بخش های مختلف، نظیر نفت، گاز، پتروشیمی، انرژی های تجدیدپذیر و نو، گردشگری، پروژه های آب رسانی، صنعت نیروگاهی، حمل ونقل و صنعت ریلی استقبال می نماید. بعلاوه ایران در بخش هایی چون پتروشیمی، محصولات کشاورزی، صنایع غذایی، صنایع دستی، مصالح ساختمانی و خدمات فنی و مهندسی به کشورهای مختلف صادرات دارد و می تواند جهت این صادرات را به بازار داخلی قطر و نیز جهت صادرات مجدد آن به وسیله قطر به کشورهای ثالث راهنمایی کند.

رئیس اتاق ایران، استمرار و توسعه همکاری میان اتاق های دو کشور در زمینه تبادل هیات های تخصصی، برگزاری نشست های تجاری و سرمایه گذاری و شرکت در نمایشگاه ها را زمینه ساز توسعه روابط دو کشور دانست و اضافه کرد: در این راستا پیشنهاد می کنم اتاق های مشترک ایران و قطر نسبت به تدوین نقشه راه و برنامه عملیاتی برای افزایش تعاملات تجاری فی مابین بخش های خصوصی دو کشور تا رسیدن به بیش از 2 میلیارد دلار در کوتاه مدت را برنامه ریزی و هدف گذاری نمایند.

او با ارائه پیشنهاد هایی برای توسعه روابط تجاری ایران و قطر خواهان توسعه زیرساخت ها و تمهیدات لازم برای تجارت روان میان فعالین مالی دو کشور از دولت های ایران و قطر شده و گفت: عدم وجود روابط بانکی و مبادلات بین بانکی و مسائل مربوط به حمل ونقل دریایی از جمله مسائل عمده ای است که موجب کندی در مراودات میان تجار دو کشور شده است.

شافعی با توجه به برنامه منظره 2030 کشور قطر، از اعلام آمادگی بخش خصوصی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری و مشارکت در پروژه های مشترک صنعتی، نفت و گاز، پتروشیمی، صنعت برق، گردشگری و استفاده از توان بالای فنی - مهندسی ایران در طرح های توسعه ای و زیربنایی و مشارکت و سرمایه گذاری در زمینه ساخت وساز قطر خبر داده و اعلام کرد: برگزاری بیست و دومین دوره بازی های جام جهانی 2022 قطر، رویداد مهم منطقه است و بخش خصوصی ایران با توانمندی و تجارب بالا آمادگی کامل خود را جهت همکاری و مشارکت در همه زمینه های مورد نظر همتایان قطری اعلام می نماید.

رئیس اتاق ایران با طرح پیشنهاد تشکیل کمیته ویژه سرمایه گذاری میان اتاق های مشترک ایران و قطر اعلام کرد: با توجه به وجود زمینه های مساعد جهت همکاری های دوجانبه در حوزه های سرمایه گذاری های مشترک در دو کشور و سرمایه گذاری مشترک در کشورهای ثالث تشکیل کمیته ویژه سرمایه گذاری)) بین اتاق های مشترک دو کشور جهت شناسایی، معرفی و پیگیری موارد سرمایه گذاری می تواند به توسعه همکاری ها منجر گردد.

شافعی بعلاوه لزوم تشکیل و فعال سازی اتاق مشترک متناظر در قطر را گام دیگری در جهت توسعه روابط دانسته و ادامه داد: نگاه به ایران به عنوان دروازه ورود به کشورهای آسیای میانه (CIS) و استفاده از جهت ترانزیتی ایران برای دسترسی به این بازار بزرگ مخصوصاً با توجه به وجود امنیت و کوتاهی جهت می تواند امکانات خوبی در جهت همکاری های گسترده ترانزیتی بین دو کشور به وجود آورد.

او گردشگری سلامت را موضوع دیگری برای همکاری های عملی میان دو کشور دانسته و اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از کادر پزشکی مجرب، بیمارستان ها و مراکز درمانی مدرن و فوق تخصصی می تواند خدمات ارزنده ای را به گردشگران سلامت قطری ارائه کند.

شافعی در انتها از شیخ خلیفه بن جاسم بن محمد آل ثانی رئیس اتاق بازرگانی و صنایع قطر دعوت کرد تا در رأس یک هیات تجاری از فعالین مالی این کشور در نزدیک ترین فرصت ممکن به ایران سفر نمایند.

منبع: اتاق بازرگانی ایران

به "کمیته ویژه سرمایه گذاری میان اتاق های مشترک ایران و قطر تشکیل گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کمیته ویژه سرمایه گذاری میان اتاق های مشترک ایران و قطر تشکیل گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید