تدوین اولین دستورالعمل جامع حمایتی تغذیه ای بیماران مبتلا به کرونا
به گزارش وبلاگ پلاک 9، دستورالعمل حمایت های جامع تغذیه ای در بیماران سرپایی و بستری مبتلا به کرونا در بیمارستان ها برای اولین بار در کشور، تدوین شد.

به گزارش گروه اجتماعی وبلاگ پلاک 9، جلال الدین میرزای رزاز، گفت: با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور که علیرغم تمام تلاش ها رو به افزایش است، ضرورت حمایت های تغذیه ای در شرایط بحرانی کنونی احساس می شد که به همین دلیل، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی و انجمن تغذیه ایران با بهره گیری از اساتید بنام حوزه علوم تغذیه در سراسر کشور، اقدام به تشکیل سه کارگروه برای تدوین دستورالعمل های حمایت های تغذیه ای یکسان در کشور برای بیماران مبتلا به کرونا کردند.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت:: این سه کارگروه، شامل کارگروه پیشگیری، کارگروه درمان و کارگروه پیگیری بعد از درمان، است.
وی با اشاره به شرایط شیوع بیماری کرونا در کشور، بیان کرد: از آنجا که در موج اول انتشار بیماری، آمار بیماران بستری در کشور با سرعت روبه فزونی گذاشت، تدوین دستورالعمل حمایت های تغذیه ای در بیماران بستری در اولویت قرارداده شد، متاسفانه تعداد زیادی از بیماران بستری در مقاطع مختلف درمان نیاز به انتقال به بخش های مراقبت ویژه (ICU) و لوله گذاری پیدا می کنند و در طول اقامت بیمار در بیمارستان خصوصاً در ICU بیماران نیاز به حمایت های تغذیه ای دارند تا دچار سو تغذیه نشده و بتوانند با افزایش کارآیی قدرت سیستم ایمنی، با بیماری مقابله کنند.
رزاز بیان کرد: مجموعه این فعالیت ها در کنار هم باعث کوتاه تر شدن مدت زمان اقامت و بستری در بیمارستان، افزایش کارآیی درمان رایج و نهایتا ترخیص زودتر بیماران و امکان استفاده از خدمات درمانی کشور برای سایر بیماران مبتلا را فراهم می سازد.
وی با اشاره به اهمیت موضوع تغذیه افراد مبتلا به ویروس کرونا، خاطر نشان کرد: کارگروه درمان به سرعت و با یک برنامه کاری فشرده پیروز به تالیف دستور العمل های حمایت های جامع تغذیه ای در بیماران کرونا شد و پس از بررسی های به عمل آمده معین شد که این دستورالعمل برای اولین بار در ایران تدوین شده است. لذا، با توجه به اینکه انستیتو تحقیقات تغذیه ای کشور پایگاه و همکار سازمان جهانی بهداشت در حوزه کشور های EMRO است، بلافاصله این دستورالعمل به زبان انگلیسی ترجمه شده و با تماس با کنندگان سازمان جهانی بهداشت و کننده منطقه ای EMRO مقرر شد، این دستورالعمل برای استفاده تمام بیماران مبتلا به کرونا در سراسر جهان در اختیار سازمان جهانی بهداشت قرار گیرد.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور مطرح نمود: دو کارگروه دیگر در حوزه پیشگیری و بازتوانی دوران پس از ابتلا به کرونا نیز به صورت فشرده مشغول تدوین دستورالعمل های لازم هستند که طی یکی دو روز آینده نتایج آن اعلام می شود.
منبع: خبرگزاری دانشجو